Hívja Üzenet
Grassilage und Maissilage

Termékek silózáshoz és takarmányelőállításhoz

Termékek silózáshoz és takarmányelőállításhoz

A SCHAUMANN biológiai és kémiai silótartósítókat is kínál a takarmányok tartósítására. A BONSILAGE termékek minden alapanyaghoz a megfelelő termékkel segítenek a magas minőségű tömegtakarmányok előállításában. A tömegtakarmányok minősége döntő az állatok egészsége és a gazdaságos termelés szempontjából. A biológiai silótartósítók tejsavtermelő baktériumokat tartalmaznak, amik az erjedést irányítják, és a megfelelő erjedési paramétereket biztosítják. Így ki tudja hozni a maximumot a szilázsaiból. A SCHAUMANN minden silózási adaléka megbízhatóan véd a másodlagos erjedéstől és biztosítja az aerob stabilitást. Az élesztők, penészek és Clostridiumok működését korlátozza. További előnyt jelent a silózási veszteségek csökkenése, az emészthetőség javulása, a szilázs UDP hányadának növekedése, a takarmányfelvétel növekedése, és a kitermelés veszteségeinek csökkenése. A különböző silózószerek összetétele a különböző alapanyagok tulajdonságaihoz igazodik: fű, füveshere, lucerna, herefélék, zöld rozs, gabonaszilázsok, kukorica, kukoricadara, szem-csutka keverék (CCM), egész szem szilázs. A BONSILAGE SPEED termékek Lactobacillus diolivorans törzset tartalmaznak, ami lecsökkenti a silóbontás idejét 14 napra. A BONSILAGE FIT propilén-glikol termelésével aktívan hozzájárul a ketózis elkerüléséhez és javítja a tehenek kondícióját.

A kémiai silóadalékok a kukorica- és fűszilázsok silófelületeinek és a silótető kezelésére alkalmasak. A problémás részeken elnyomja az élesztők és penészek működését. A másodlagos erjedés megakadályozása csökkenti a táplálóanyag-veszteséget, javítja a takarmányhigiéniát és az adag ízletességét. A nem korrozív adalékok a TMR-ben is alkalmazhatók. A termékek javítják a takarmányhigiéniát és javítják a minőséget.

A GREENSTAR fűkeverékek minden termőhelyhez a megfelelő keveréket kínálják. Szántóföldi termesztéshez, legelőként, kaszálóként, köztes vetésként, vagy akár herefélékkel keverve. Itt megtalálja az Ön számára megfelelő keveréket. A termékeket gyeptelepítésre is lehet használni, vagy felülvetésre. A felülvetés különösen akkor ajánlott, ha a gyep ritka. A fűkeverék zöldítésben is alkalmazható. További előny a téli táplálóanyag-konzerválás, a herefélék általi nitrogénkötés, jobb talajszerkezet és erózió elleni védelem. A növények elnyomják a gyomokat, ezen kívül növelik a talaj biológiai aktivitását. A puhalevelű csenkesz bekeverésével szárazsággal szemben toleráns és kijuttatott tápanyagokat jól hasznosító állományt kapunk. Az emiatt létrejövő magasabb hozam lényegesen csökkenti a tömegtakarmányok költségét.