Hívja Üzenet
Hühner

Termékek baromfi számára

Termékek baromfi számára

A SCHAUMANN a baromfitakarmányozás minden területére különböző megoldásokat kínál. A termékkínálat a premixektől a speciális termékeken át a savkombinációkig terjed. A tojók, brojlerek és pulykák takarmányozásának minden fázisában az Ön rendelkezésére áll a SCHAUMANN szaktanácsadás.

A magas minőségű takarmány feltétele az egészséges jércenevelésnek. A beistállózás után a jércéknek fajtától függően tartaniuk kell a testtömegüket vagy növelni azt. Ezen felül a takarmányfelvétel növelését a kevesebb nyersfehérjetartalom melletti magasabb rosttartalommal lehet előkészíteni. Az adott fajta igényeit maximálisan figyelembe vevő táplálóanyag-ellátás segít fenntartani a magas napi tojástermelést a teljes termelési ciklus alatt. A takarmány energiatartalma bizonyos mértékig befolyásolja a napi takarmányfelvételt, aminek napi 110-120 g között kell lennie ideális esetben.

A tojások közvetlen értékesítése esetén a vásárlói preferenciának nagy jelentősége van: jó héjszilárdságú, egységes színű sárgájával rendelkező tojások. Az értékes összetevőket tartalmazó, gabona, szójadara, takarmánymész, szójaolaj és SCHAUMANN premix alapú takarmányokkal teljesíthető ez az elvárás.

Az igényekhez igazított takarmányozás adja az alapját a sikeres brojlerhizlalásnak. A brojlerek fejlődési potenciálját legjobban a háromfázisos takarmányozással lehet kiaknázni: 1. fázis (1-2 hetes kor), 2. fázis (3-4 hetes kor), 3. fázis (5 hetes kortól). A takarmány fehérjekoncentrációját a hizlalás során csökkenteni, az energiakoncentrációt növelni kell. A jó minőségű vágott test szempontjából fontos az aminosavak energiához viszonyított aránya. A limitáló aminosavakkal megfelelő mennyiségben kell kiegészíteni a takarmányt. A brojlerek takarmányértékesítése a növekvő előtömeggel arányosan nő.

A pulykák hizlalása során a fehérjében gazdag takarmány kulcsfontosságú a zsírszegény vágott test érdekében. A pulykák aminosav-ellátással szemben támasztott elvárásai magasak. Emiatt az optimális aminosavösszetétel a magas napi takarmányfelvétel, az optimális takarmányértékesítés és jó hústermelés szempontjából nagyon fontos. A nyersfehérjetartalommal szemben támasztott igények a hizlalás előrehaladtával csökkennek, ugyanakkor az energiaigény nő, mivel nő a létfenntartás igénye. A hízó termékek NSP enzimkiegészítésével a baromfi számára nem emészthető struktúrrostok felbonthatók, aminek köszönhetően javul a takarmányértékesítés és az emészthetőség.