Hívja Üzenet
Termékek sertések számára

Termékek sertések számára

Termékek sertések számára

A SCHAUMANN a sertéstakarmányozás minden területére tud terméket kínálni. A termékpaletta a premixektől, speciális termékektől savkombinációkon át tejpótlókig, baby- és prestarterekig illetve malac nevelőtápokig terjed. A kocák, malacok és hízók takarmányozásánál termelési fázistól függően számos dologra kell figyelni. A SCHAUMANN szaktanácsadói támogatják Önt ebben.

A kocák takarmányozásánál a vemhesség alatt a koca tartalékainak feltöltése a fő feladat.  Egyidejűleg biztosítani kell a malacok optimális ellátását is. Emiatt ajánlott a vemhes koca tápok a vemhesség különböző fázisainak igényéhez igazított mennyiségű használata. A szoptatás 28 napja alatt 14 malac tejigényét kell biztosítani minden alomban. Napjaink csúcsgenetikáinál nem csak a szoptató kocatáp energiatartalmára kell nagy figyelmet kell fordítani. A kocákban jelenlévő genetikai potenciál kihasználásához figyelni kell többek között a szerves kötésű mikroelemekre, prebiotikumokra, probiotikumokra és savkombinációkra. Ezen a területen a Schaumann K+F tevékenysége meghatározó az egész Európai Unió piacán. A koca tehermentesítése és a magas választási súly elérése érdekében kiegészítő takarmányozást kell biztosítani a malacoknak. A takarmánynak olyan ízletes és kiváló emészthetőségű komponenseket kell tartalmaznia, mint a tejalkotók, feltárt keményítő és speciálisan feljavított fehérjeforrások. A malacnevelés során a választáskor sav- és enzimkiegészítők használata ajánlott, hogy a csökkent emésztőenzim- és gyomorsavtermelést kiegyenlítse. Az ízletes és kitűnő emészthetőségű összetevők, valamint az optimális aminosav- és kiegészítő-tartalom különösen fontos a tenyészutánpótlásnak szánt malacok fejlődése során.

A hizlalás kezdetén a megfelelő etetőhossz és a korlátlan hozzáférés a takarmányhoz biztosítja a maximális növekedést. A hízók takarmányozását a hizlalás különböző fázisának igényeihez kell igazítani, hogy az izomfelépítés és a csontrendszer fejlődésének igénye fedezve legyen, ugyanakkor a hizlalás gazdaságos lehessen. A hizlalás végén már korlátozni kell a takarmányhoz való hozzáférést, hogy elkerülhető legyen az állatok elzsírosodása. Csak az egész hízlalás során megjelenő megfelelő takarmányozási menedzsment esetén aknázható ki a genetikai potenciál.