Hívja Üzenet
Energie und Klima
Energia és klíma

Fenntartható energiafelhasználás és klímavédelem

Az ökológiai szempontból hatékonyan cselekedni: az erőforrások felelősségteljes használata és a károsanyag-kibocsátás csökkentése. Ezt a célt nem csak a cégen belül követjük és valósítjuk meg, hanem Partnereinknél a mezőgazdasági termelésben is.

A tanúsított energiagazdálkodásnak köszönhetően csökkentett energiafelhasználás a SCHAUMANN gyárakban

Folyamatos belső ellenőrzéseknek, külső auditoknak és akkreditációknak köszönhetően a DIN EN ISO 50001-es szabványnak megfelelően biztosított a folyamatos ellenőrzés és a hatékony energiagazdálkodás javítása. Az Energia management rendszer (EMS) keretein belül a törvényi előírásoknak megfelelően optimalizáljuk az energia felhasználását.

Klímabarát tej- és biogáz előállítás a Hülsenberg birtokon

A Niedersachsen-i Agrárkamara együttműködésével vizsgáltuk Hülsenberg birtok tejtermelésének üvegházhatású gázok kibocsátására vonatkozó értékekeit, beleértve a takarmánytermesztést és a biogáz előállítást is. Ezek kimutatták az üzem erősségeit a klímavédelem szempontjából, és feltárták a jövőbeni javítási lehetőségeket.

Alacsonyabb környezetterhelés kiváló emészthetőségű alapanyagok használatával

A SCHAUMANN által kifejlesztett kiegészítők alkalmazásával nő a táplálóanyagok hasznosulása és csökken a távozó anyagok aránya. Az eredmény alacsonyabb környezetterhelés és az anyagáramlás pozitív irányú befolyásolása.

Környezetkímélő csomagolóanyagok

A csomagolóanyagok kiválasztásánál a SCHAUMANN-nál ügyelünk arra, hogy a nyersanyagok takarmányozási és növénytermesztési célra egyaránt engedélyezettek legyenek mindemellett pedig elkerülhető legyen a környezet szennyezése. Ezt egyrészt a csomagolások termelésbe való visszaáramoltatásával érjük el, másrészt pedig az anyagok újrahasznosításával.