Hívja Üzenet
Menedzsment tippek Menedzsment tippek

HOZZ A KI A MAXIMUMOT A TAVASZI TÖMEGTAKARMÁNYOKBÓL!

2023-02-13 

Jelenlegi gazdasági körülmények mellett muszáj a gazdáknak a maximumot kihozni a tavaszi tömegtakarmányokból! Minőségi tartósítással csökkenthetjük a fehérje lebomlását, megvédhetjük az állományunkat a Clostridiumok ellen és biztonságosan etethetjük a tömegtakarmányunkat már akár 14 nap célzott erjedés után.

BONSILAGE FORTE

SCHAUMANN Csoport már 1992-óta csak saját fejlesztésű homo- és heterofermentatív, biológiai baktériumtörzseit használja, amit hosszú évek gyakorla felhasználása és eredményei alapján, a világon egyedülállóan, több kategóriában elnyerte a DLG (Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft – Német Mezőgazdasági Társaság) tanúsítványát.

Tavaszi tömegtakarmányokhoz több hozzáadott értékű terméket kínál a cég: Bonsilage Forte, Bonsilage ALFA, Bonsilage Speed G, és Bonsilage FIT G. Mindegyikük homo- és heterofermentatív baktériumok különböző kombinációjából álló termékek, amely kombinációk lehetőséget adnak az adott gazdaság saját környezeti körülményeihez való finomhangoláshoz.

Bonsilage Forte – Alacsonyabb szárazanyag-tartományban is optmális erjedés. Homofermentatív baktériumtörzsek hatékony, Clostridium-gátló kombinációja az alacsonyabb szárazanyag-tartományban történő silózásra (> 18%). A BONSILAGE FORTE silótartósító gyorsan és maradandóan csökkenti a pH-t, így biztosítja a fehérjék minőségének megőrzését.

A pH-érték gyors és intenzív csökkenése, a Bonsilage Forte tejsavbaktériumainak erőteljes fellépése, gyors elszaporodása gondoskodik arról, hogy hosszantartó gátlás alakuljon ki a konkurens, erjedést gátló mikroorganizmusok szaporodásában. Így védik a szilázsokat a magas fehérje- és aminosav-lebomlástól, valamint az ezen bomlási folyamatok során keletkező biogén aminok kialakulásától.

Bonsilage Forte lucerna-, rozs- és fűfelékre is alkalmazható, így biztosítva a tömegtakarmányok minőségét már rövid fonnyadási idő, vagy esetleges időjárási viszontagságok esetén is akár.

A minták érzékszervi vizsgálata (LfL - takarmányozás, Grub, 2. kaszálás, 2019), stabiltásvizsgálat 49 nap erjedési idő + 13 nap levegőkitettség

Bonsilage Speed G – egyedüliként nyerte el a DLG tanúsítványát a „gyors” erjedési kategóriában – 14 nap erjedési idő után is nagyfokú aerob stabilitással jellemezhetőek a Speed G-vel tartósított tömegtakarmányok, a keletkeze savak kiemelkedő mértékben gátolják a penészképződést. A Lactobacillus diolivorans tejsavtermelő baktériumtörzset tartalmazó Bonsilage Speed G már rövid erjedési idő után is, nagy mennyiségű, élesztő- és penészgátló hatású ecetsav termelésével stabilizálta a tömegtakarmányt.

Amennyiben elöregedett állományt kaszálunk, az alapanyag -a rosszabb tömöríthetőségnek köszönhetően- hajlamosabb a penészképződésre. A Bajor Mezőgazdasági Állami Intézet (Lfl) 30%-nál magasabb szárazanyag-tartalmú alapanyagokon végzett kísérlete igazolja ezt.

Bonsilage FIT G – fű- és pillangósfélékből készült tömegtakarmányokból propilén-glikolt termelhet, ezzel javíthatja állatai kondícióját.

A homo- és heterofermentatív tejsavtermelő baktériumtörzsek speciális kombinációja garantálja az erjedés során keletkező termékek - tejsav, ecetsav és propilén-glikol - speciális összetételét. Ez támogatja a tehén anyagcseréjét, javítja a kondíciót és csökkenti a ketózis és az acidózis veszélyét. Kiváló emészthetőség, ízletesség és fehérjeminőség az eredmény, az erjedés korai, homofermentatív fázisában. A nagy L. buchneri aktivitás segít megelőzni a melegedést, és javítja az aerob stabilitást.

BONSILAGE FIT G

Bonsilage ALFA – Lucernára tervezve – gátolja a Clostridiumokat, és javítja az aerob stabilitást.

BONSILAGE ALFA

Homo- és heterofermentatív tejsavtermelő baktériumok (LAB) kombinációja 30-45% szárazanyag-tartalmú lucerna- és herefélék tartósítására, melyek tartósítása alapvetően nehezebb. A homofermentatív tejsav-termelő baktériumtörzsek (L. paracasei, L. plantarum) bontják a fruktánokat, ugyanakkor gyorsan és tartósan csökkentik a pH-t. A Clostridium-gátló hatásáról ismert Lc. lactis homofermentatív tejsav-termelő baktériumtörzs csökkenti a vajsavas erjedés kockázatát. A heterofermentatív L. buchneri-nek köszönhető mérsékelt ecetsav- és propán-diol képződés ellenére a szilázs jobban védett a melegedéssel szemben.

A takarmányárak és egyéb input költségek (műtrágya, energia és üzemanyag stb.) eddig soha nem tapasztalt mértékű emelkedése mellett muszáj a legtöbbet kihozni a tömegtakarmányokból! A hatékonyságra való törekvés ne álljon meg a szántóföldön, úgy mint, vetőmag, vetés, tápanyag-utánpótlás és növényvédelem, válasszon hozzá olyan precíziós tartósítót, amit tovább növeli takarmányhatékonyságát! Mert tömegtakarmányainkkal értéket teremtünk!

VÁLASSZON BONSILAGE TERMÉKEKET MÉG TAVALYI ÁRON, PLUSZ MENNYISÉGI KEDVEZMÉNNYEL MÁRCIUS 31-IG!

BONSILAGE