Hívja Üzenet

A PROFISTREU LB és PROFIDRY LB alomporok aktív védőkultúrákkal

2019-02-11 
Hygienepulver

A higiéniai porok alomkezelésre való használata kiegészíti a rendszeres tisztítási és fertőtlenítési intézkedéseket a sertés- és baromfiistállókban. Különösen a fiaztatóban és a termékenyítő istállóban fontos a kitűnő higiéniai státusz fenntartása. A PROFISTREU LB és a PROFIDRY LB a Schaumann saját izolálású, aktív Lactobacillus védőkultúráival kiegészített porok, amik optimalizálják az istálló környezetét.

A PROFISTREU LB és a PROFIDRY LB magas vízmegkötő képességének köszönhetően felveszi a nedvességet, ezzel száraz, csúszásmentes felületet biztosít (1. ábra). Ennek köszönhetően a malacok stabilabban állnak, csökken a sérülések lehetősége (pl. horzsolások). Így a Streptococcusok és egyéb kórokozók számára csökken a bejutás lehetősége. A PROFISTREU LB és a PROFIDRY LB használata emellett gyorsítja a malacok száradását a születés után.

Megerősített fertőzés elleni védelem

Az új porok - PROFISTREU LB és a PROFIDRY LB- antimikrobiális hatású probiotikus kultúrákat tartalmaznak. Aktív védőréteget képeznek a malacok környezetén, így gátolják a megbetegedéseket okozó mikróbák szaporodását. Az eredmény a csökkent kórokozó-terheltség az istállóban és az állatok megerősített védelme. Az ásványi eredetű komponensek befolyásolják a pH-t. A 3,5-ös pH érték hatékonyan gátolja a patogén mikroorganizmusok (pl. Clostridium perfringens, E. coli, szalmonellák, staphylococcusok) szaporodását.

Az előnyök összefoglalva::

  • különösen magas vízmegkötő képesség
  • csökkent mikróba terheltség
  • javuló istállóklíma
  • csúszásmentes felületek
  • a felületek aktív kultúrákkal történő bevonása

PROFIDRY LB

A PROFIDRY LB különösen a nagy vízmegkötő képességével győz meg (2. ábra). A javuló fizikai tulajdonságok csökkentik az ammóniaképződést. Ez javítja a levegő minőségét és optimális mikroklímát biztosít a malacok környezetében. A gyorsabban és hosszabb időn át száraz felületek szintén csökkentik a kórokozók elszaporodását. Összehasonlító kísérletek bizonyítják a hagyományos porokhoz képest magasabb vízmegkötő képességet. Ugyanazon hatás eléréséhez a PROFIDRY LB-t ritkábban kell kijuttatni, mint a hagyományos készítményeket. Így a négyzetméterenkénti felhasználás lényegesen csökkenthető.

1. ábra: Összehasonlítás: Vízmegkötési kapacitás
PROFIDRY LB
Az PROFIDRY LB előnyei