Hívja Üzenet

GREENSTAR a kimagasló értékű fűszilázsok előállításáért

2019-02-11 
GREENSTAR-Gräsermischungen

A gazdaságos tejtermelés alapja a tökéletes tömegtakarmány. Csak a legmagasabb minőségű takarmány biztosít megfelelő energiát, fehérjét, ily módon elkerülhető a drága fehérjehordozók vásárlása miatti többletköltség. A GREENSTAR magkeverékek között minden talajtípushoz megtalálja a megfelelő fűmagokat.

A GREENSTAR-al stabil a termésátlag és magasabb a fehérjetartalom

A többéves termésátlag és fehérjehozam jóval az elterjedt fűfajokra jellemző felett van. Öt éves időtartamra támaszkodó adatok összehasonlítása bizonyítja, a csenkesz keverékek évente akár 13%-kal több terméshozamot tudnak elérni (1. ábra). Az eredmény a napi takarmányköltség csökkenése.

A GREENSTAR keverékek mélyre nyúló gyökérzete ellenállóbbá teszi az állományt

A mélyreható gyökereknek köszönhetően a talaj mélyebb rétegeinek víztartalmát is hasznosítja (2. ábra). A megfelelő talajban a GREENSTAR STRUKTUR gyökerei akár 1 méter mélyre is nőhetnek.

Még hosszantartó száraz periódusok során is elkerülhető az állomány károsodása. Az ellenállóbb állomány miatt kevesebb gyom fejlődik, így kisebb a gyomterheltség.
A vízállásos területeket a jól tolerálja.

A GREENSTAR a talaj mélyebb rétegeinek tápanyagait is hasznosítja

A nádképű csenkesz a GREENSTAR STRUKTUR fűkeverékekben nagy hatékonysággal hasznosítja a tápanyagokat (3. ábra). A hatalmas gyökérzet védi ezeket a talajvízbe való kimosódástól. A GREENSTAR fűkeverékek csenkeszei a rendelkezésre álló tápanyagok több, mint 90%-át képesek felvenni a gyökerekkel átszőtt felső 100 cm-es talajrétegben.

A GREENSTAR fűkeverékek struktúrrost-hordozók

A GREENSTAR STRUKTUR átlag feletti mennyiségű értékes levélhányaddal rendelkezik, és alacsony arányban vannak jelen a kevésbé emészthető szárrészek. A keverék így az elfásodás veszélye nélkül struktúrrostot szolgáltat az állatoknak. Ezek a kérődzők emésztésében fontos szerepet töltenek be, javítják az egészségét és a teljesítményt. Az adag szalmával való kiegészítése így szükségtelenné válik. A GREENSTAR STRUKTUR-ban található „puhalevelű” csenkeszek sejtfalalkotói jobban emészthetők a többi fűhöz képest (4. ábra).

Ábra 1 - A szárazanyag-hozamok összege
Gyökérképződés összehasonlításban
2. ábra: Gyökérképződés összehasonlításban
Lágylevelű csenkesz összehasonlításban
3. ábra: A puhalevelű levelű csenkesz sokkal jobban felhasználja a rendelkezésre álló tápanyagokat a nyersfehérje előállításához
4. ábra: Különbségek a sejtfal emészthetőségében és a kérődzés stimulálása a különféle fűfélék esetén